
چگونه در مصاحبه شغلی موفق باشیم؟
14 شهریور 1402حرفهایها چگونهاند؟
8 آبان 1402رزومه یکی از نخستین گامهای ورود به یک موقعیت شغلی جدید است. با وجودی که معمولاً استخدام صرفاً بر اساس رزومه انجام نمیشود، اما رزومهی خوب میتواند شانس ما را برای ورود به فرایند استخدام افزایش دهد. پس بد نیست بدانیم یک رزومه خوب شامل چه مواردیست؟
بهتر است خودتان را جای فردی بگذارید که قرار است رزومه شما را بررسی کند. پس مواردی که در ادامه نوشتهایم از جانب فرد مصاحبهگر است.
- ظاهر خیلی ساده یا خیلی شلوغ:
- اولین چیزی که به چشم میآید ظاهر رزومه است. پیش از آنکه بخواهیم محتوای رزومه را بررسی کنیم، ظاهر رزومه برای فرد مصاحبهگر حائز اهمیت است و میتوانیم این دو نکته را فقط از ظاهر رزومه متوجه شویم:
- آن فرد برای معرفی خودش چه میزان زمان گذاشته و چقدر این موضوع برایش اهمیت داشته.
- میزان تعهد و مسئولیتپذیری آن فرد را میشود از ظاهر رزومهاش فهمید. رزومهی فردی که با بیحوصلگی و فقط از سر رفع تکلیف کاملا هویدا و مشخص است به نسبت فردی که از سر تعهد و مسئولیتپذیریاش اقدام به ساخت رزومهاش کرده.
- بعد از ظاهر میرویم سراغ محتوای رزومه. بهتر است این موارد در رزومه شما باشد:
- یه روایت ساده و خودمانی از خودتان بگویید. فارغ از سوابق تحصیلی و شغلی و مهارتهایی که در ادامه مینویسید، روایتی که خودتان از خودتان و زندگیتان دارید، شناخت خوبی به مصاحبهگر میدهد.
- از سوابق تحصیلی خودتان بنویسید.
- از سوابق شغلی خود بنویسید.
- از مهارتهای تخصصی و عمومی خود بنویسید. (در دنیای این روزها نوشتن درباره میزان مهارت شما در ICDL و ابزارهای آفیس و تایپ و این مدل چیزها، مهارت ویژهای محسوب نمیشود. مگر آنکه در سطح حرفهای آن مهارت را بلدید.)
- اگر دورههای شاخصی (چه در حوزهی تخصصی خود چه در حوزههای عمومی) گذرانیدهاید بنویسید.
- از علائق خودتان بنویسید. بنویسید اوقات فراغت خود را چگونه میگذرانید. در واقع موضوعات این چنینی، باعث میشود فرد مصاحبهگر با جنبههای بیشتری از شما آشنا شود و شما را پیش از مصاحبه بیشتر بشناسد و وقتی شناخت بیشتر شود، مسیر مصاحبه جذابتر پیش خواهد رفت.
- حتما راههای ارتباطی با خودتان را بنویسید. شماره تماس و جیمیل و لینکدین.
- دست آخر این موارد را چک کنید:
- چک کنید که در رزومه خود غلط املایی نداشته باشید. غلط املایی خصوصا اگر در یک نگاه زیاد باشد، نشان از این است که رزومه خود را با بیحوصلگی نوشتهاید یا دقت لازم را ندارید. (برای موقعیتهای شغلی مختلف این موضوع میتواند بااهمیتتر باشد. برای مثال اگر برای موقعیت شغلی کارشناس یا متخصص محتوا قصد دارید رزومه داشته باشید، نه تنها غلط املایی که موضوعاتی از حیث ویراستاری هم توسط فرد مصاحبهگر بررسی میشود.)
- حتما رزومه خود را با فرمت استاندارد برای شرکتها ارسال کنید. فرمت استاندارد برای رزومه PDF است.
- نشاندهندهی اخلاق حرفهای شماست اگر متناسب با فرهنگ و رنگ سازمانی و نیازهای شغلی آن شرکت، رزومه خود را طراحی کرده باشید و قید کنید که این رزومه را برای فلان شرکت نوشتهاید.
- نشاندهنده اخلاق حرفهای شماست اگر تاریخ آخرین آپدیت رزومه خود را در رزومه قید کرده باشید و رزومه شما به روز باشد.
- برای رزومه خود عکس مناسبی انتخاب کنید (عکس رسمی). البته که درج عکس الزامی نیست و حتی پیشنهاد میشود رزومه بدون عکس باشد.
- سایتهای کاریابی معمولا قسمتی برای ساخت رزومه دارند. مثلا کاربوم یا جابینجا یا ایرانتلنت و … . ضمن اینکه برخی از سایتها تمپلیتهای جذابی برای ساخت رزومه دارند. مانند CANVA و pinterest و …
در آخر در نظر داشته باشید که رزومه شما، نمایانگر شخصیت شماست. پس هر چه بیشتر برای ساخت رزومه خود وقت بگذارید، شخصیت خود را آنچنان که هستید نشان خواهید داد.